Vegyszer vagy szakember? Ön miként oldja meg a duguláselhárítást?

Vészhelyzetben és megelőzéskor: duguláselhárítás

A duguláselhárítás vegyszereibőlKomoly dilemma előtt állunk, ha dugulás történik otthonunkban vagy a munkahelyünkön: vajon a biztos megoldást kínáló vegyszereket, esetleg egyéb praktikákat vagy mesterember kihívását válasszuk-e?!
A dilemma eldöntéséhez szakemberhez fordultunk, s Dancs Gyula vízvezetékszerelő mester, a duguláselhárításra specializálódott szakember össze is állított egy táblázatot, amely abban nyújt segítséget nekünk, hogy eldöntsük: élő szakembert vagy tuti hatást ígérő holt anyagot hívjunk-e segítségül.

Az üzletek polcain immár számos, nagy hatást ígérő szer sorakozik, s a népnyelv a szorult helyzetek megoldására még a kávézaccot és a kólát is sikeres duguláselhárító szernek tartja.

A duguláselhárítás sikerének esélye

A táblázat 0-tól 10 pontig mutatja, hogy mekkora esélye lehet a különböző dugulások esetén a sikeres házi duguláselhárításnak:

Megnevezés

Esély (0-10)

Mosdó 7-10
Mosogató 0-10
Zuhanyzó, zuhanytálca 6-10
Kád 6-10
WC 0-1
Alapvezeték (110mm felett) 0

Ha a táblázat szerint kicsiny az esély a saját megoldásra, akkor a legjobb, ha duguláselhárító mestert hívunk. Persze, ekkor ügyeljünk a referenciákra, a megfelelő gépesítettségre, a garancia vállalási hajlandóságra. Ha másért nem, hát azért, mert az eldugult WC előbb-utóbb felszínre nyomja, ha mekkmestert fogtunk ki figyelmetlenségünkben vagy nagy spórolásunkban!

***

További tanácsok, megoldások:

> Duguláselhárítás tréning kezdőknek

> Marketing és duguláselhárítás: a leg…

Korábban a Magazin hírekben:

> Duguláselhárítás tipp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.