Linképítés és bizalom – linkkapcsolatok nélkül az üzlet nem prosperál

Linkbuilding

Most, hogy a KERESKEDELEM elnevezésű linkkatalógust útjára engedem, érdemes talán megosztanom a tapasztalatomat a bizalomról.
Vajon helye lesz-e ebben a katalógusban a neve sincs vállalkozásnak, amely akkor állna készségesen rendelkezésünkre, ha elveszítettük a kulcsunkat, s szakértelmét a mi ajtónk pájszerrel történő kifeszítésével akarná kamatoztatni?! Se telephely, se cégjegyzékszám, se semmi, csupán egy mobilszám, amelyen hívhatjuk.
Gyártás, kereskedelem, egy-egy szolgáltató működése, sőt a vevővel kapcsolatos bizalom elengedhetetlen feltétele bármiféle működésnek.
Egy vállalkozás működésének és egy gazdaság, sőt egy társadalom működésének is.
A bizalom persze nem csak spontán alakulhat ki, hanem bizony ezt a bizalmat úgy kell kialakítanunk, megszereznünk és megőriznünk is.
Ugyanez vonatkozik a közvetítésre vállalkozókra is.

A linképítés a keresőoptimalizálás eszköze is

Éppen ezért egy linkkatalógusnak is igyekszik az ember bizalmi légkört teremteni. Lehetőség szerint ismert, elismert, ellenőrizhető vállalkozásokat szeretne látni a linkkatalógusokban, színvonalas honlapokat, amelyek szépek, hatékonyak, jól keresőoptimalizáltak, értékes portékát, terméket, árut, gondolatot kínálnak nekünk.
Eleve bizalmat gerjeszthet, ha a cégnyilvánosságról szóló szabályok nélküli honlapok, webáruházak nem kerülnhetnek egy linkkatalógusba.
Megnyugtató lesz, ha az ott kínált honlapok nem terjesztenek vírusokat, mert az ilyen honlapok sem kerülhetnek a katalógusunkba.

Persze egy katalógus akkor sem gerjeszt bizalmat, ha csak két-három, és akkor sem, ha sok száz vállalkozás szerepel benne.
A katalógus neve és a releváns honlapok kapcsolatáról talán nem is kell beszélnem.
Ha ügynökség kér linket az ügyfelének, nyugodt lehet afelől, hogy nem esünk neki e-mail özönnel az ügyfelének, hogy elcsábítsuk vagy más ajánlatokkal tömjük tele a postaládáját.

A Jóljárok Magazin nem árusít pénzért linkeket és a visszalink (backlink) sem kötelező. Elvégre a látogatók kiszolgálása a cél – hogy a látogató megtalálhassa az általa keresett kínálatot!

Linkgyűjteményeink várják Önt!
Folyamatosan ellenőrizzük, karban tartjuk azt a néhány linkgyűjteményt, amit a portálon kezelünk.
Ma még a Kereskedelem nevű a legsoványabb, de biztosra veszem, hogy hamarosan “pocakja” lesz!

Itt találja:

> Kereskedelem linkkatalógus

*****
Ami a keresőoptimalizálást illeti:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük