Madár felpörgette Baranyát | Erdei Zsolt Baranyában

Madár felpörgette Baranyát

2011. 01. 6-7

A tavaly nyáron indult Arc az egészségért program keretében az országos mozgalom Arca, Erdei Zsolt két napon át Baranyában népszerűsítette a sport, az egészség, a környezettudatos szemlélet egységére épült kezdeményezést.

Erdei Zsolt rendhagyó módon kezdett a megyeszékhelyen; Pécsett olyan szegénygettóba látogatott, ahol egyetlen egészséges kitörési pontjuk van a fiataloknak, ez pedig a sport. Madár egy halmozottan hátrányos cigánycsaládot keresett fel, ahol néhány fiatal bevonásával bemutatót is rendezett. Az utólagos eredmény: két tizenéves hétfőn, január 10-én már ott volt a PVSK ökölvívó edzésén.

Boksz: utánpótlás nevelés | Erdei Zsolt, Madár oktat

Boksz: védekezés | Erdei Zsolt oktat

A dél-baranyai, nyolcszáz lelkes sváb faluban, 6-án délután, rég látott tömeg volt a közösségi házban, a környék településeiről is érkeztek a személykocsi konvojok. Több mint két óra tömény kérdezz-felelek, komolyság és humor, egymást megértők. Majd fél órán át tartó dedikálás.

Bokszmérkőzés elemzése világbajnokkal | Madár, Erdei Zsolt elemez az érdeklődők tömegével

Utóbbi időt másnap Szigetváron sikerült felülmúlni, hiszen a helyi általános iskola tornatermébe legalább félezer gyerek és számolatlan felnőtt zsúfolódott. Madár a következő programra, a könyvtárira, ahol zömében felnőttek lógtak még a csillárokon is, hasonló elánnal érkezett. A végén dedikálás, közös fotók és őszinte kézfogások.
Szombaton reggel becsúszott még valami, előre nem tervezett. Akadt egy ifjonc, tizenkét éves bokszolópalánta, aki szó szerint sírva fakadt, mert nem tudott ott lenni a pénteki szigetvári találkozón. Elesett, be kellett vinni a pécsi gyermekklinikára. Madár, hazafelé, megállt, és a kórházi ágy mellett elbeszélgettek jó fél órát. Majd küldött egy sms-t: – Erőltetett menet volt, de megérte! Jó éreztem magam.

Erdei Zsolt, Madár, kisgyerekekkel

Erdei Zsolt a két nap alatt az Arc az egészségért alapítvány három oklevelét is átadta azoknak, akik az elmúlt fél évben kiemelkedően sokat tettek a programért. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila azt mondta: – Megtiszteltetés, hogy egy ilyen fiatal cég életében, mint a miénk, máris kaptunk egy rangos elismerést. Ez megerősített, hogy jó cél mellé álltunk!
Hasonló oklevelet vehetett át, a pécsi S-B. System Kft. képviseletében Sarossy Andrea és férje, Sarossy László, illetve az Egy hajóban alapítvány elnöke, dr. Tímár Csaba és felesége, dr. Tímárné Réti Tímea.
Az alapítvány képviselte szakmai program keretében valósult meg tavaly december elején a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserben az emlékfal, melyre nyolc pécsi, két-két devecseri és kolontári diák készített képet. /Arc az egészségért mozgalom.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük