Ön még dohányzik? Leszokna?

A dohányzás elvileg hozzá tartozik az élet öröméhez – mondja valaki, amihez persze hozzá fűzhetjük: na, jó, de milyen élet az, amelyik rövid és köhögéssel, harákolással teli?!

De jobb, ha nem mondunk semmit, mert mindenki a maga sorsának kovácsa, orvosa, pszichológusa, sírásója is egyben, mégha önnön felelősségünket a környezet színezi is rendesen. Most például tiltással színezi, rajzolja és ecseteli.
Számomra enyhe meglepetés, hogy a majdnem három éve, a nyilvánosan, blogban megélt leszokásom története mind a mai napig naponta csal látogatókat a blogomba, amelyet számos hozzászólás éltet és lök a keresőkben olyan helyre, ahol a leszokni akarók rátalálnak.

Úgy vélem, a látogatók java a leszokás tuti receptje miatt érkezik, bár tuti recept nincs se a bejegyzésben, se a hozzászólások között. Ám mégiscsak találhat ott mindenki magának való eljárásmódot a dohányzásról való leszokáshoz.
Hiszen vannak, akik óvatosan, szálról-szálra csökkentenék a napi adagot, míg mások egyszerre, egy laza mozdulattal nyomva el az utolsó csikket – dobják be habtestüket a küzdelembe.

A tapasztalatukat megosztok egészen kicsiny része nevezi könnyűnek a leszokást.

Szóval Ön kíváncsi mások tapasztalatára, receptjére?
Hát tessék:
Dohányzásról leszokás – neked milyen recepted van?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük