Tudja melyik az Ön kedvenc ablaka?

Passzívház műanyag ablak az Internormtól

Amikor marketing megközelítésben vizsgáljuk egy-egy műsor, használati tárgy, eszköz, fogalom vagy esetünkben a passzívház minősítéssel rendelkező ablakok szlogen-szerű használatát, gyakorta tapasztaljuk a Magyarország és/vagy a kedvenc szónak jelzőként való alkalmazását.

Ha azt mondom például, hogy Magyarország riportmagazinja, akkor sokan tudni fogják, hogy a Heti Napló című televíziós műsort hoztam szóba. Ugyanis a műsor ezzel a pozitív üzenetet hordozó szlogennel – amit akár nagyképűségként, akár sikeres marketing fogásként értékelünk – működőképes.

Eláruljuk: Ön a KF 410-et szereti

Éppen ezért érdeklődéssel kapja föl az ember a fejét, amikor egy honlapon, történetesen az Internorm honlapján, azzal a kifejezéssel találkozik: Magyarország kedvenc ablaka.
Naná, hogy egyből elkapja az embert a kíváncsiság, mit tudhat az a nyílászáró, amelyet így tálalnak a weben az ablakok után kutakodók szeme elé.

Íme, Magyarország kedvenc ablaka

Látva, hogy a legtöbb példányt ebből a típusból adta el az Internorm, személy szerint meglepődtem, hogy egyszerűen csak a KF 410 nevet adták a büszkeségüknek.
Ismerve a túlhajtott marketing divatját arra számítottam, hogy Magyarország kedvenc ablakának valami olyan neve lesz, hogy Extra-Szuper Brutál Ablak Numero 1; de lám az Internorm beérte a KF 410-zel.
Vagyis ugyanolyan kódolást alkalmaz, mint más (világ)cégek, mint mondjuk a SONY is.

(Némi kitérőként gondoljunk bele.
Már egy harmadrangú hotel is a legszebb szobáját nem harmadik emeleti hármas szobaként, hanem királyi lakosztályként hirdeti.
Még a jégkrém gyártó is Magnum névvel illeti a termékét, levetkőzve minden szerénységet, ezzel a diadalmas elnevezéssel csapva oda a konkurenciának.
De mint mondom, az Internorm nem hódolt a divatnak, beérte a KF 410 elnevezéssel.)

Ablakok, ajtók passzívház tanúsítvánnyal

Ha a nevével nem is “durran” a KF 410, a tulajdonságaival igen.
Egyebek között ezt írják róla:

A kiváló hőszigetelés szempontjából központi jelentőségű a 3-szoros gumitömítés és a 90 mm-es vastagságú, 5-kamrás rendszer szigetelő granulátummal (I-tec Insulation). Ez az új szigetelési technológia tovább javítja a hőszigetelést. Alapkivitelben is passzívház tanúsítvánnyal rendelkezik a KF 410 ablak.

Vagyis az osztrák gyártmányú Internorm ablakokkal felruházott épület mindenképpen energia megtakarítást biztosít, még a passzívház építők is ezt viszik a házukhoz, egyéb épületeikhez.

Épület Internorm ablakokkal

Mindebből az következik, hogy az éppen építkezés előtt állóknak – köztük a passzívházat építtetőknek – érdemes rápillantania az Internorm honlapjára.
A honlaphoz blog is szervesen tartozik, amelyből számtalan ötletet meríthet az érdeklődő, a tervezéstől a konkrét ablakok, ajtók kiválasztásáig, beépítéséig.
> Passzívház ablakok

Bognár László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük