Új online lap: Vagy.hu

Új médium született

A Vagy.hu címlapja | Új online újságAz interneten figyelmesen kutakodó szem hamar észreveheti a hivatkozásokból, hogy a korábban egyszer már működött online újság, a Vagy.hu friss, új folyammal indult útjára.

A Debrecenben világra jött, tiszta, átlátható, világosan szerkesztett online lap impresszumából kiolvasható, hogy főszerkesztője Porcsin Zsolt közíró.
A főszerkesztő úr nagyon is jól ismert szereplő az internet világában. Blogja, amely Debrecen első blogja volt, a Basahalom Boulevard, éles, pontosan metsző kritikai hangjával számos hívet szerzett magának országszerte a közélet iránt érdeklődők körében. > http://basahalom.blog.hu/
   Nyugodtan mondhatjuk, hogy a korábban általa kiépített közösségi háló révén a Vagy.hu az ország bármely pontjáról, bármikor képes hírt felvenni, értelmezni azt és továbbadni a közönségének. Vagyis nem hinném, hogy a lap bezárkózna Debrecenbe.

A kívácsiság persze a netre hajt, és a Facebookon keresztül kérdezek, Porcsin Zsolt pedig válaszol.

– Kiknek készítitek az online lapot?

– A városuk, az országuk sorsa, ügyei iránt érdeklődőknek. Akik tájékozottak szeretnének lenni, nem “hitalapon” meghozni döntéseiket, akik felelősséget éreznek a köz ügyei iránt is, akik bele akarnak szólni a róluk készülő döntésekbe. Mindazokra számítunk, akiknek nem szerez örömöt a gagyi, az alpári, a szélsőséges. Az igazi polgárokat szeretnénk szolgálni online újságunkkal, azokat, akik éltetik a demokráciát.

– Nem “félsz” a médiahatóság “öklétől”? Hiszen eddigi munkád alapján joggal feltételezhetjük a kritikus hangvételt tőled.

– Aki félős, az ne foglalkozzon újságírással! Sehol a világon. A médiahatóság is végzi a dolgát, mi is. Reményeim szerint ha mindketten tisztességgel tesszük, akkor nem fogja keresztezni egymást az utunk.

A Jóljárok.hu Magazin nagyon sok sikert kíván a régi-új lapnak. Hajrá Vagy.hu!

Bognár László

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.