Vészhelyzetben és megelőzéskor: duguláselhárítás

A duguláselhárítás vegyszereiből
Vegyszerek duguláselhárításhoz

Komoly dilemma előtt állunk, ha dugulás történik otthonunkban vagy a munkahelyünkön: vajon a biztos megoldást kínáló vegyszereket, esetleg egyéb praktikákat vagy mesterember kihívását válasszuk-e?!
A dilemma eldöntéséhez szakemberhez fordultunk, s a Világi Duguláselhárítás mesterei, a duguláselhárításra specializálódott szakemberek össze is állítottak egy táblázatot, amely abban nyújt segítséget nekünk, hogy eldöntsük: élő szakembert vagy tuti hatást ígérő holt anyagot hívjunk-e segítségül.

Az üzletek polcain immár számos, nagy hatást ígérő szer sorakozik, s a népnyelv a szorult helyzetek megoldására még a kávézaccot és a kólát is sikeres duguláselhárító szernek tartja.

A duguláselhárítás sikerének esélye

A táblázat 0-tól 10 pontig mutatja, hogy mekkora esélye lehet a különböző dugulások esetén a sikeres házi duguláselhárításnak:

Megnevezés

Esély (0-10)

Mosdó7-10
Mosogató0-10
Zuhanyzó, zuhanytálca6-10
Kád6-10
WC0-1
Alapvezeték (110mm felett)0

Ha a táblázat szerint kicsiny az esély a saját megoldásra, akkor a legjobb, ha duguláselhárító mestert hívunk. Persze, ekkor ügyeljünk a referenciákra, a megfelelő gépesítettségre, a garancia vállalási hajlandóságra. Ha másért nem, hát azért, mert az eldugult WC előbb-utóbb felszínre nyomja, ha mekkmestert fogtunk ki figyelmetlenségünkben vagy nagy spórolásunkban!

Duguláselhárítás Budapesten és azon túl

Hát persze, hogy túl Budapesten is zajlik az élet, és egy vállalkozás számára életszerű, hogy növelje piacát.
Nem véletlen, hogy a duguláselhárítás szolgáltatás kínálatának szempontjából telített Budapest mellett a dugulás elhárításában szerepet vállaló fővárosi cégek a messzebb lévő városokat is megcélozzák.
Így aztán Érd, Tatabánya, Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros is ott szerepel a duguláselhárító cégek palettáján.
Szóval ez egy természetes folyamat, a drága géppark maximális kihasználása is ezt követeli az üzemeltetőktől.

És akkor álljon itt egy példa:
> Duguláselhárítás Érd, Tatabánya, Győr, Dunaújváros, Budapest
Érd, Tatabánya, Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros – Budapest után feltűnnek a duguláselhárító cégek palettáján.

Dugulás van? Tippek-trükkök!

A dugulás, bárhol is következzék be, akár a munkahelyen, irodában, rendelőben, műhely mellékhelyiségében, fürdőben, akár otthonunkban a konyhában – veszedelmes, ijesztő pillanatokat okoz.
Vajon mindenképpen mestert kell hívnunk, aki vagy időben érkezik, vagy nem?
Szerencsénkre van egy olyan interaktív honlap, amely elmondja, sőt megmutatja, hogy milyen esetekben és hogyan háríthatjuk el házilag a dugulást!
Nem mindig, nem mindenhol, nem biztos, hogy 100%-os módon – de esetleg megoldhatjuk időlegesen a problémát.
> Duguláselhárítás tanácsok – tippek-trükkök

Jó tanács: a dugulásról tél előtt

A közelgő tél előtt nagyon fontos, hogyha bármilyen dugulás, vagy csatornázási probléma adódik, azt mindenképpen tegyük rendbe még a tél előtt.
Ilyenkor fokozottabban figyeljünk oda, hogy minden berendezésünk a megfelelő módon működjön, hogy ne járjunk úgy, ahogyan az alábbi pár.

Az elmúlt télen hívtak ki minket egy tetőtér beépítéses családi házhoz. Az emeleten lévő mellékhelyiség sokszor hetekig nem volt használatban. A ritka használat miatt nem fedezték fel időben – még a fagy beállta előtt – hogy sajnos dugulás történt a szennyvíz-elvezető csőben. Ezért a dugulástól felhalmozódott csőben a víz és „egyéb anyag” a hirtelen jött mínuszoktól hosszan belefagyott a vezetékbe. Ezt a problémát egy külső elvezetésű szennyvízcsatornánál a duguláselhárító szakember még könnyen elhárítja, de ebben az esetben volt egy nehezítő tényező is. A külső csatornát az épület egyik betonnal burkolt díszoszlopának belsejében vezették le a főcsatornába. Sajnos a probléma épp ezen a szakaszon volt, úgyhogy végül egy kisebb jégvágó fejjel, 4-5 órán át tartó aprólékos munkával, és a jó öreg forró víz segítségével sikerült a dugulást megszüntetni.
Bízunk abban, hogy a fenti történet minden olvasót arra sarkall, hogy végiggondolja az ő ingatlanjában, kertjében mi minden elintéznivaló maradt még esetleg hátra a tartós mínuszok beállta előtt.
További tanácsok, megoldások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük