Autóbérlő kisokos

Autóbérlés és a magyar pénzügyi tálentum

Az autóbérlés titkai

A magyar átlagember nem egy kifejezett pénzügyi szakember (és arról most nemis szívesen nyitnék új fejezetet, vajon a felkent hivatalnokok, ilyen-olyan nemzeti elnökök, brókerek és a többiek azok-e?)!

Nem is olyan régen egy Kóka nevű gazdasági miniszter állított ki színegyes bizonyítványt a polgártársairól,mely szerint a magyar lakosság nagy része egyenesen pénzügyi analfabétának tekinthető.

Autóvásárlás vs autóbérlés

Sajnálatos módon ugyanez az anti-rátermettség jellemző, amikor az autóvásárlás kontra autóbérlés dilemma állna elő anyagi és kényelmi szempontok együttes figyelembe vételével.

Az a baj, hogy maga a dilemma fel sem vetődik, pedig ha felvetődne,számos család, intézmény, vállalkozás megtakarítást érhetne el!

Ki tud például arról, hogy Budapesten ingyen kiviszi a Koala Autorent a bérlőházához vagy az autót kölcsönző cég központjához a bérautót?És persze más-más alkalmakkor az adott eseményhez illőt? Ha tárgyalni megy a családfő-vállalkozó,akkor automata sebváltós középkategóriás gépjárművet, ha kirándulni megy a nagycsalád, akkor mikrobuszt és így tovább, mindig az igények szerint.

Bérlet persze van egy púpú meg több púpú is, akarom mondani rövid távú egyszeri, meg tartós autóbérlet is. Egyszer érdemes volna mindezt végigszámolni!

Sőt, gondolt-e már az autót birtokló honpolgár arra, hogy asaját autóját,amit akár pénzszűke, akár más okból nem rendszeresen használ – bérbe adhatja szakmai autókölcsönző által, hogy pénzt hozzon a házhoz?

***

Itt is autós témát talál:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük