Zene munka közben

Zene munka közben

 Zene munka közben, Thonet & VanderNagyon sokan dolgozunk álló nap számítógép mellett és közülünk számosan a munka közben – ki fejhallgatón, ki hangdobozból, egy, a számítógéphez kötött szerkezeten át – zenét hallgat.
Engem nagyjából tíz éven át szolgált egy 5+1-es hangrendszerű JS szett, ám mára már, egyszerű, részletezés nélküli megfogalmazásban: feldobta a talpát.

A számítógéphez köthető, munka közbeni hangforrást jelentő audió szerkentyűk természetesen nem pótolják az audiofil ember számára a hi-fi tornyot, de ahogy nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani, ugyanígy nem lehet minden számítógép, laptop, tablet és okostelefon mellé hi-fi tornyot állítani.

Nagyon német szett

Tehát vásárláskor egy egészséges kompromisszumot kell kötnünk. Bár én ajándékba kaptam az új dohogót, a kiválasztásában részt vehettem.
A nagyjából 20-25.000 forintos sávban két “versenyző” maradt talpon: a Thonet & Vander legkisebb egysége valamint egy kínai termék, amellyel szabályosan elárasztották az egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai áruház polcait. Erről a termékről a vásárlók – az internet korában a potenciális vevő igen tájékozott tud lenni – azt írták, hogy príma hangja van, de az egyikőjüké kigyulladt (!) és többen recsegő hangokra is panaszkodtak.
A Thonet & Vander mellett szólt, hogy Balance gombbal is rendelkezik, ebben az árkategóriában szokatlan módon. Ezt minőségi mutatónak tekintettem. És ez a termék nem kínai, hanem német. Nagyon német! Annyira az, hogy a német marketingesek külön nemzeti színű csíkkal és “pecséttel” látták el: German Engineering & Design.

Thonet & Vander - a német minőség

A Thonet & Vander a lecserélt JS-hez képest mélyebb és melegebb hangú, kellemes légkört teremt a számítógépen dolgozó ember körül 🙂
Vagyis nem kerítés ez, hanem inkább átjárható hangbura!

Azért a német design is javítható még, teszem hozzá merészen.
A nagyméretű Volume gomb alá elhelyezett led, amely a bekapcsolt állapotot jelzi, felülnézetből nem látható, márpedig ezt a központi egységet nincs olyan ember, aki szem és fülmagasság fölé helyezi, hanem tipikusan az íróasztalon fogja elhelyezni, esetleg alatta.
Ám a legnagyobb hiba a ki-bekapcsoló gomb hátlapon történt elhelyezése. Komoly tapogatózás előz meg minden be- illetve kikapcsolást.
Ezeket a hiányosságokat leszámítva kezdem megszeretni ezt a 2+1 rendszerű, hétköznapi használatra alkalmas hangdoboz kollekciót.
Főbb gyári jellemzői: 48W, 2xRCA, 3,5mm jack, 50Hz – 20kHz, Black, HDAA Box.

***

Kapcsolódó írások:

> Termék, nemzet, minőség

> A termék származása minőséget jelző

> 100% magyar baromfi

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük