Így választ szállást a modern ember

Szállás választás

Szokatlanul enyhe tél áll mögöttünk. Igaz, ma már a tél sem arról szól, mint hajdanán: disznóvágások, névesték, farsangi bálok, mulatságok, – sokszor az idősebbek ma már begubóznak, a fiatalok, pedig alig várják, hogy hazamenjenek és elmerüljenek az internet virtuális világában, ahol mindenki az lehet, aki lenni akar.
A bioritmus azonban jelez, és a téli fáradtságot nem lehet a megszokott napi rutinnal legyőzni.
Valahol olvastam, hogy egy felnőtt dolgozó embernek 3 hét lenne az optimális regenerációs ideje egy évben. Az első hét az akklimatizáció, a második hét az elengedés, a harmadik hét a valódi  pihenés ideje.
Hááát. Ezt manapság nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.. Ezért találták ki az angolok (állítólag!) a week-end-et.

Hány nap kell egy város felfedezéséhez?

A modern kor embere szerint három nap elég egy világváros felfedezéséhez.
Egy hét alatt pedig már érezni lehet egy város lüktetését. Elmerülni a város forgatagában, megismerni kultúráját, múltját és jelenét.
Több ezer éves történelem építészeti és műemléki látványossága után felüdülés kiülni egy kávézóba, felkeresni egy környékbeli wellnesst vagy borospincét.
Magyarországon nem túl sok hely van, ami a kultúra, a kikapcsolódás, a természet adta túrázási lehetőségek terén olyan egységes egészet nyújtana, mint Pécs.
Talán Budapest, de az egy  teljesen más léptékű város.
Ha városlátogatás, akkor elsősorban egy „jó szállás”. Jó helyen, ami a látnivalók gyalogos feltérképezését jelentheti. Nem elhanyagolható körülmény az ár/érték arány, hogy milyen szolgáltatást várhatnak a felüdülést vágyók a pénzünkért.

Sokaknál előnyben az apartmanok

A személytelen – és sokszor aránytalanul drága – hotelekkel szemben ezért fordult a mai kor emberének az érdeklődése az „apartmanok” felé.
Természetes igény, hogy az alacsonyabb árfekvés mellett nem az alacsonyabb színvonalú szolgáltatást keresik az emberek.
A forintjaikért minőségi szolgáltatást várnak – és ez természetes elvárás. Nem udvari, alagsori lakásokat a külvárosban alacsonyabb árfekvéssel, míg a többit felemészti a tömegközlekedés.
A tájékoztatás, – prospektusok, quasi concierge szolgáltatás – a családias jellegű panziókban ma már alapkövetelmény.

Lord Sandwich állítólag lusta volt felállni a kártyaasztaltól, ezért – a maga módján – feltalálta a társasági élet és a kulminális élvezetek együttes élvezetét.
Ezt kínálják ma a kisvárosok apartman házai: a barátságos , szinte családias környezet mellett a nagy fokú önállóságot, első osztályú szobákat, étel készítési/melegítési lehetőséggel, ingyenes parkolással.
És ha mindez pár lépésre van a központtólelérhető áron – akkor csak mintha otthon lenne, és lecsavarná a fűtést (légkondit).
Karnyújtásnyira attól, amiért érkezett – hogy megismerje városunkat, Pécset.

***

Szállás, hotel témában ajánlja magazinunk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük