Látta már Ön Sisi királyné esküvői ruháját?

Megmutatjuk

Sisi-ről a nép tudata annyit őrzött meg, hogy Sisit szerették a magyarok, és a magyar népet viszontszerette Sisi királynő.
Kevesen tudják, hogy ő tulajdonképpen az Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach nevet és a képen látható esküvői ruhát viselte.

Ez utóbbit viszont személyesen is megtekinthetik az érdeklődők a messze földön híres Pécsi Esküvő Kiállítás és Vásár forgatagában. Ez a kiállítás immár tizenegyedik a Fair Expo rendezésében, és a rendezés szóban nem véletlen áll a rend szó, bár a bőséget, a bőséges kínálat miatt ugyanúgy kiemelhetnénk.

De most inkább Sisi ruháját emeljük ki, nagyobban, hogy csodálni lehessen:

De nem is egy, hanem két korhű másolat kerül bemutatásra: a másolatokat a Héjja Trend Line Bt. illetve a Magdaléna Mennyasszonyi Ruhaszalon készítette, mely cégek képviseltetik magukat a kiállításon is.
“Erzsébet bajor hercegnő Miksa József bajor herceg és Mária Ludovika Vilma bajor királyi hercegnő nyolc gyermeke közül harmadikként született. Ferenc József császárral 1854. április 24-én este hét órakor Bécsben házasodtak össze. Az Ágoston-rendiek templomában megtartott esküvő után még egy hétig folytatódott a mulatság a díszesen kivilágított városban. A házasságot celebráló bécsi püspököt 70 pap segítette a szertartáson.” – tudjuk meg a Fair Expo Kft tájékoztatójából.

A kiállítás egyébként a Pécsi Tudásközpontban, 2011. január 22-23-án kerül megrendezésre.

Bővebb információ: a Fair-Expo Kft. honlapján

>> Esküvő kiállítás, vásár szervezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük