A szolgáltatói verseny haszna

A UPC kommunikációs kínálata2015.03.04. Magyarország
A szolgáltatók közötti verseny olykor nagyon is kellemes meglepetést tartogathat az ember számára! Ezáltal aztán most – az amúgy számos alkalommal bírált -, a kommunikációban utazó cégcsoport is részesedhet a szolgáltatást igénybe vevők dicséretéből.
Mint UPC előfizető eddig csak azzal villoghattam ügyfeleim és ismerőseim előtt, hogy ha ők is UPC előfizetők, akkor telefonon ingyen beszélhetünk egymással.

UPC Phone, Horizon Go, Wi-Free

Ma viszont – hogy a telefóniánál maradjak – olyan plusz szolgáltatásokat vehetek igénybe, ingyen (!), mint például a UPC Phone.
Ennek lényege, hogy a mobilomra feltelepített app segítségével, ha van internet kapcsolatom, akkor a világ bármely pontján a vezetékes telefonomra érkező hívásokat is fogadhatom, sőt hívásokat is kezdeményezhetek a UPC vonalon, a vezetékes telefonomra érvényes tarifa alapján!

De ezzel még nincs vége a gazdasági verseny által csiholt szolgáltatói “ajándékozásnak”.

Itt van például a Horizon Go nevű tünemény, amely lehetővé teszi számomra, hogy akár mobiltelefonon, akár tableten, akár laptopon, akár asztali számítógépen nézzem interneten át az általam kábel csatornán előfizetett televíziós csomag adóit!
Nagyjából mindet, kivéve azt a néhányat, amely nem tesz eleget bizonyos – technikai értelembe vett – minőségi mutatónak. (Így például fájdalmamra kiesik az előfizetett csomagomból a The Fishing and Hunting Chanell.)

És még ezzel sincs vége…

Mert itt van a Wi-Free szolgáltatás is – ráadásul ez is ingyen. Ez lehetővé teszi számomra, hogy rácsatlakozzak arra a jelenleg 300.000 kábel modemet sztámláló UPC hálózatra, amelyek csatlakoztak a rendszerhez, vagyis megengedik tulajdonosaik, hogy a modemjük “elszeparált részére” rácsatlakozzam, ha például utazom, nyaralok valahol.
Ráadásul ezt a rendszert több külföldi országban is használhatom, például Romániában vagy Lengyelországban.
A UPC igazán “betörhetne” Horvátországba is – de nem akarok telhetetlennek bizonyulni! 🙂

Jó, tudom, nem a multik szívjóságáról, hanem a piaci verseny fontos melléktermékeiről van szó, de azért hadd örüljek. Meg még annak is, hogy a gyakorta tapasztalható multiellenesség mellett láthatunk példát arra is, hogy a multinacionális cégek megdöbbentően előnyös szolgáltatásokkal rukkolhatnak ki. Olyanokkal, amelyekkel a kicsiny, tőkehiányos “nemzeti” vállalatok nem állhatnának elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.