A szombathelyi püspök Pécsről elvitt valamit

Know-how csórás reverendában

Virtuális tüntetést tartanak a pécsiek a Facebookon, mert a pécsi lakatfal licenszét elvitte a szombathelyi püspök. Így most Szombathelyen felszentelt helye van a keresztény szerelmeseknek.
Az interneten kirobbant vitában, a Nyugat.hu és az Altnyil is beszámol erről, a szombathelyiek egy része is nehezményezi a “lopást”.
Különös “ízt ad” az eseményeknek, hogy a szombathelyi püspök kimondatlanul is a liberális szerelem helyett a keresztényi házasság terepének tekinti a szombathelyi lakatfalat.

Érdekes, hogy egyre többen találnak fantáziát a lakatfal “kiaknázásában”. Nemrég hadi lakat felrakását kellett megakadályozni Pécsett, vagyis a Hende miniszter és egy pécsi civil szervezet tervét, miszerint a meg nem valósult lokátorhoz vezető utat lezáró sorompó lakatját akarták a szerelmesek lakatjai közé helyezni. Stílustörő merény lett volna, ez bizonyos.
Aztán a lakatfal felújításában csupán nyögvenyelősen részt vállaló önkormányzat helyezte föl a maga méteres lakatját, amiben egyesek a mindent uralni akarás vágyát vélték felfedezni.

Mindenesetre a Jóljárok.hu kötetnyi irodalmát tudja nyújtani a pécsi lakatfal történetének. Szeressék:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.