Csepeli György tézisei az információs társadalomról

Csepeli és az információs társadalom

A tézisek előtt: Csepeli - Prazsák: Örök visszatérés A legenda szerint Luther a téziseit a wittenbergi templom ajtajára szegezte fel. Olyan helyre tehát, ahol az adott korban sokan megfordultak, s mintegy “releváns Google találatként” kerültek szembe a 95 ponttal. Mi sem természetesebb, minthogy Csepeli György egyetemi tanár a XXI. században blogban teszi közzé téziseit.

Naná, hiszen ezek a tézisek a hálózati társadalomról szólnak, a maradiság, a leszakadás, a visszafordulás búcsúcédulái ellenében – a haladás, a korszerűség értékei melletti kiállásként.
Csepeli György szociálpszichológus, egyetemi tanár nemrég kiadott könyvében már számos ténnyel, kutatási eredménnyel sokkolta a magyar közvéleményt. Minden szava, mondata a felzárkózásunkat sürgeti. (Csepeli György, Prazsák Gergő: Örök visszatérés. Társadalom az információs korban. Jószöveg Műhely, 2010.)
Csepeli György most blogjában gondolja tovább azt, amit a könyvben elkezdett. Korszerű módon, interaktív közegben hirdeti meg téziseit – mindannyiunk javára.

***

Csepeli György könyvéről írták a blogoszférában: 
Információs jobbágyfelszabadítás

Még több a szerzőről:
Könyv. Csepeli György: A hatalom anatómiája

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük