LED: hódít az energiatakarékosság

LED-del az energiatakarékosságért

LED körte | Forrás: LEDNAGYKERMegtakarítás, rezsicsökkentés, hatékony energiagazdálkodás – kezdhetjük akár egynéhány divatszóval utunkat a LED-ek világgában, hogy aztán az általánosságok felhőjéből szépen ereszkedjünk is le a konkrétumok talajára.
Ebben persze nagy segítségünkre lesz a LEDNAGYKER, amely értelemszerűen összegyűjti honlapján az előnyöket, amelyek a LED világítástechnika irányába terelhetnek minket.

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem sohasem győznek meg az általánosságok (szebben világít, olcsóbb az üzemeltetése, nagyobb az élettartalma stb.)
Mintha csak ismernének a LED nagykernél, mindenütt ott vannak a számok – ezek a lednagykeresek tényleg meg akarnak győzni, szembesítenek a led-es égők árával, élettartalmával, a fogyasztásával, a megtakarítás mértékével – egyszóval kilowattról-kilowattra, forintról-fillérre bizonyítják a LED égők és világítástechnika létjogosultságát

Itt van teszem azt a lednagyker webáruházából az OSRAM PARATHOM LED bulb 230V D 14.5W = 75W E27 827 200D CLA Frosted termék (tényleg találomra választom ki) és azt látom, hogy az ára 13.188 Ft (most egy kicsit azért kerekre nyílik a szemem), de azt is látom, hogy harmincezer óra az élettartama és ezen idő alatt a hagyományos égőkhöz képest 1815 kWh-t fog nekem megtakarítani – aminek örülök ugyan, de addig nem tudok igazán örülni, amíg rá nem fut a pillantásom a megtakarítás forintos változatára: ez pedig 76230 Ft-ot mutat!
Ekkor kezdi az ember kapisgálni, hogy jé, kiadok tizenháromezret, de megtakarítok vele majdnem nyolcvanezret!

Ilyenkor persze jön a kisördög, biztosan órákig tart, amíg bemelegszik a lámpa, bizonyára hideg fehér színe lesz, még az afrikai ismerősömet is eszkimónak fogom látni alatta…
De a lednagykeresek számíthattak az ilyen minden lében két kanál alakokra is, mert mindenre van érvük. A fenti példa “villanykörtéről” azt mondják, hogy 2700 K a színe (na, most azért őszintén szólva megfogtak, ki tudja, ez most milyen?), sőt a fényhasznosításáról is elmondják: 73 LM/W.

Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt, hogy a villanykörte vásárláshoz egyetemi végzettség kell majd, villamosmérnöki érdeklődéssel vagy ilyesmi.De ezt a csapdát mégis többféleképpen kikerülhetjük.
Egyfelől bemehetünk a LEDnagyker győri bemutatótermébe és kinézhetjük magunknak a megfelelő garnitúrát a legfontosabb és legnevesebb gyártók minőségi termékei közül. (A noname kínai ledes izék itt nem képezik a kínálat tárgyát!)
Másfelől a honlapjukon tájékozódhatunk, ismerkedhetünk a huszonegyedik század világítástechnikájával és rendelhetünk is kicsiben – és ahogyan azt a nagyker elnevezés mutatja is -, nagyban is. És persze ott a kedvencem is, a LED Kalkulátor.

Ha van kedve hozzá, kalkuláljon Ön is egy kicsit a LEDNAGYKER honlapján:

> LED

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.