3 év tapasztalata az energetikai tanúsítványok terén

Energetikai tanúsítvány

Túl a 900 tanúsításon és az 500.000 tanúsított négyzetméteren megkérdeztük Józsa Pétert, miként értékeli a saját munkájukat, milyen előnyöket tudtak és tudnak biztosítani az ügyfeleiknek. Íme a válasz:
– Ügyfeleink köre a magánemberektől a kis és közepes vállalatokon keresztül egészen az üzlethálózatokig terjed. Széleskörű tapasztalataink alapján az energetikai tanúsítás minden területén részletes és hasznos tanácsokat tudunk adni.  Gyakran tudunk segíteni olyan beruházások ajánlásával, amelyek 2-4 év alatt megtérülnek és nem emésztik fel ügyfeleink teljes tartalékát.

A tanúsítási rendszer

2011-ben alig néhány tanúsítást kellett elkészítenünk, de megtanultuk az alapokat, és kialakítottuk  hatékony tanúsítási rendszerünket.

2012-ben a hatékony energetikai tanúsítási rendszerünknek köszönhetően csökkenthettük árainkat, igazodva a piaci viszonyokhoz, és igényekhez. Elkészítettük az ajánláshoz kapcsolódó árajánlat adó modulunkat, így az ügyfelek azonnal látták mennyibe kerül az ajánlásunk. Visszatérő ügyfeleinknek köszönhetően megháromszoroztuk forgalmunkat, de továbbra is minden egyes tanúsítványt egyedi ügyként kezeltünk. Nem készítettünk sablonokat hogy az egyedi házakat skatulyákba dugjuk.

2013-ban a tanúsító csapatunkat megdupláztuk, hogy a növekvő rendeléseket ki tudjuk elégíteni, forgalmunk 50 %-kal növekedett. Az árajánlat készítő modulhoz elkészítettük a megtérülési számításokat tartalmazó modulunkat, így az ügyefelek nemcsak a javaslatainkat, hanem a megtérülési számokat is megkapták, így el tudták dönteni, hogy az adott beruházás megéri-e nekik. Tapasztalataink alapján az energetikai tanúsítványban lévő ajánlások 50 %-a 4 éven belül megtérül, 30 %-a 4-10 éven belül térül meg és 20 %-a 10-25 éven belül. Az utolsó esetben nem is szoktuk ajánlani az adott javaslat elkészítését, inkább alternatív vagy zöld energiás beruházásokra ajánljuk az áttérést.

Tanúsítvány készítő modul

2014-ben további 50%-kal  növeltük forgalmunkat, további 4 fővel bővítettük csapatunkat, bevezettük a pályázathoz kapcsolódó energetikai tanúsítvány készítő modulunkat, amelyben alkalmazkodunk az adott pályázat igényeihez (CO2 számítás, igény szerinti kategória ugrás az épület energetikai besorolásában), és ezzel hatékonyan járultunk hozzá a pályázat sikerességéhez. Sikeresen pályáztunk közületi és nagyvállalati energetikai tanúsítvány kiírásokra tovább növelve tapasztalataink sokrétűségét.

2015-ben tervezzük bevezetni a javaslatok kivitelezéséhez egy hatékony kivitelező csapat felállítását garantált energia megtakarítás vállalásával. Az energetikai tanúsítványok árait tovább csökkentjük, és a csapatunk az ügyfelek rövid határidős igényeit nagyobb százalékban tudja kielégíteni.

A kezdeti években a tapasztalat hiánya miatt még tovább tartott egy-egy tanúsítás és így az árak is magasabbak voltak, de mára a piacon a legolcsóbbak közé tartozunk és mellé kiegészítő adatokat tudunk ajánlani ügyfeleinknek. Célunk továbbra is az energetikai tanúsítványok gyors és hatékony kiállítása.

Energetikai tanúsítás

***

Korábban az energetikai tanúsítványokról:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük