Meztelen tiltakozók a Kaposvári Egyetemen

Kaposváron megmutatták

Meztelen tiltakozók a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetem friss “dresszkódja”, vagyis öltözködési szabályzata kiverte a diákoknál a biztosítékot!
A rektori elvárás szabályozza a fiúknál a vizsgákon a zakóviselést, a lányoknál a harisnyát teszi kötelezővé és tiltja az erős sminket, a feltűnő kiegészítők viselését, utóbbit mindkét nemnél.

A “szabadosság eszméivel” fertőzött ifjúság a Kaposvári Egyetem művészeti karán meztelenre vetkőzve tiltakozott a hülyeség eme nagyvonalú megnyilvánulása ellen.

Az elektronikus média tanúsága szerint némi meglepetéssel veszi tudomásul a magyar jónép, hogy ilyesmi, mármint a dresszkód, egyáltalán megszülethetett.
Jómagam nem egészen értem a meglepődést!
Úgy gondolom, hogy a mai magyar társadalom tucatszám és törvényszerűen köpi ki magából az utasításokat, vagyis amikor kétharmados utat kaptak a konzervatív társadalmi erők, akkor ki-ki elfogadta – ha logikusan gondolkozott – a konzervativizmus társadalom feletti hegemóniáját. Vagyis a “rendet”, az utasításra, a hagyományok tiszteletére épülő világot.

És most rend van!

Az általános iskolában ott kell maradnia álló nap a gyerekeknek,  az egyetemeken meg fogják szabni a ruházkodás szigorú törvényeit, a hajléktalanokat el fogják takarítani az utcákról – mert rendnek kell lenni!

Szerencsésnek tekintem azokat, akik maguk vetkőzhetnek tiltakozásul…

***

Ajánlom még elolvasásra:

Az Internet és a hajléktalanok

Évnyitó a pedagógusoknak: ezt kapják

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük