Nagyon foci

Focisszimusz

fociAz Andorra elleni 2:0-ás “fényes diadal” már semmit sem ér a hollandok elleni “nyolcegy” megsemmisítő veresége után.
Persze, talán jogom sincs az Andorra elleni meccsről szót ejtenem, hiszen a második félidőt már nem a képernyő előtt töltöttem. Mert az élet rövid – így értelmetlen, még a kikapcsolódást sem szolgáló marhasásogra nem szívesen pazarolja az ember az idejét.
Hanem a politika – arról érdemes szót ejtenünk!

Büdös már a foci

A lelátót figyelő kamera – ahogy haladtunk a bukás mind biztosabb mérkőzései felé – egyre szűkebb szotyiköpködő elitet mutatott a televízió képernyőjén.
A miniszterelnök úr, akit a seggnyalók népes tábora szotyihéjjal korábban szépen körbeköpködött,  tőle szokatlan módon távol maradt a jeles eseményektől. Nem véletlen ez, egy politikus imázsa jobban bírja a rezsicsökkentés diadalát, mint a valóságtól elszenvedett vereségek leheletét.
Az Andorra elleni mérkőzés után az országvezető jeles elit egy része máris nekiesett az MLSZ vezetésének, Csányi Sándor elnöknek is, követelve a távozásukat.

Vagyis ők már találtak hibást!

Labdarúgás, a stratégiai ágazat

A hibást nem önmagukban találták meg, a sportot, s kiváltképp a labdarúgást stratégiai ágazattá emelő miniszterelnök langy, feltétel nélküli kiszolgálása miatt, hanem például Csányiban.
Nem védem Csányit, csupán megjegyzem, az adott szituációban Csányi nincs is a magyar labdarúgásban, Csányi ilyen vonatkozásban senki és semmi – csak a pénze kellett az uraknak. Erről korábban itt ejtettem szót: > Foci-blog avagy Csányi Forint
(Más kérdés, hogy azért az rendesen beleégett az idegekbe, amikor drága pénzen tartott kopók jelentettek politikusokról telefonon Csányinak!)

 Persze nem most kezdődött mindez.

A mexikói VB előtt naponta százszor hallhattuk a rádióban, televízióban: “a VB-re elsőként kijutott magyar válogatott”… Mintha érdem lett volna, hogy ki hányadikként jut ki (pláne az oroszok elleni mérkőzés után…)

A politikusi vágyálmokban – már akik hajlamosak erre – mindig is úgy képzelték, hogy a magyar válogatott diadalt arat és az ünneplő nép a dörgő stadionban vállára emeli az aranylábú fiúkat és persze a vezért is, s a hála könnyei után a hála szavazatai is jönnek az isteni férfiúnak.

Hát, ez most még várat magára…

***

Még egy kis foci: > Miért egészséges a magyar futball?

Szerző: Bognár László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük