Zsolnay-negyed: nyílt nap Pécsett

Szétnéztünk

Zsolnay nyílt nap | fali díszekSzép hagyomány Pécsett, hogy a polgárok számára megnyitják néhány órára a zárt tereket, a múlt kapuit, mint arról a korábbi ásatások alkalmából már beszámoltunk itt is, a Jóljárok.hu Magazin bájtjain. (Csontok, csatok, négyezer év).
Nos, ez a hagyomány most bővülni látszik, a Zsolnay-negyed nyílt napján a jövő kapui tárultak ki a pécsi polgárok előtt, hogy még a végső átadás előtt megnézhessék az épületeket, köztük azokat is, amelyek zárttá lesznek, például az egyetem művészeti karának helyiségeit.
Ezek a nyílt napok eddig is sikeresek voltak, s a mai kiváltképp az volt, számolatlanul áradt a jónép a kulturális csemege befogadására.

Sokan eljöttek Pécsett a Zsolnay-negyed nyílt napjára

A Zsolnay-negyed számos oktatási és kulturális funkciónak fog eleget tenni, a beruházásnak egyébként már az EKF (Európa Kulturális Fővárosa) program keretében el kellett volna készülnie.
A nyílt nap így valószínűleg Pécs városmarketingje számára is jól jön, hiszen a város patinás irodalmi lapja, a Jelenkor már életmentő előfizetésekért fordult a nyilvánossághoz, az Echo c. lap pedig egyenesen megszűnt, a CinePécs nemzetközi filmfesztivál az idén már nem kerül megrendezésre – s így talán a nyílt nap feledteti a kultúra tavalyi fővárosának finanszírozási gondjait.

A Zsolnay-negyed egyébként tényleg fantasztikus értéket fog képviselni (és reméljük nem éli föl a múlt értékeit, amelyeknek éppen itt kellene folytatódniuk)!

Felújított épület belső. Csupa Zsolnay.

Korábbi nyílt nap:
Csontok, csatok, négyezer év

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük