Hol van a pénz, fiúk?

Pénz és adatkezelés

Az MSZP szerint mind a mai napig nem számoltak el a szociális konzultáció keretével a kormányzat emberei és messzemenően megalapozott Jóri András adatvédelmi biztos határozata is a szociális konzultáció kérdőívén lévő, beazonosításra alkalmas jelek ügyében.
A szocialisták parlamenti vizsgálatot is kezdeményeztek már korábban, hogy lehessen tudni: hol van a pénz. Mármint a szociális konzultációra szánt összeg. Az a pár száz millió.
Az MTI így fogalmazta meg Jóri álláspontját:
“Az adatvédelmi biztos kedden jogellenes adatkezelésre hivatkozva rendelte el a személyes adatok törlését, és megtiltotta a kapcsolattartás céljára szolgáló adatokból képzett adatbázis létrehozását.”

Érvelése szerint a vonalkód alkalmas arra, hogy a személy és a személy véleménye összekapcsolható legyen.

Korábban a “Kubatov-lista” borzolta fel az ellenzéki pártok kedélyét, s most az ügyben is fel akarják deríteni – parlamenti eszközökkel – , hogy az a lista, milyen lista volt!

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) viszont úgy látja, hogy a kormány maradéktalan precizitással járt el a Jóri által felvetett vonalkódos szerencsétlenkedés során.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük