Kuriózum avagy hiánypótló pécsi portál: Pécs gazdasága

Aktuális pécsi portál 2010-ben – és a jövőben is az lesz

– Fektess be! – mintha csak ezt kiáltaná ránk sürgető hanghordozással a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által koordinált honlap.
Pécs gazdasága portált jól átgondolt tartalom jellemzi: az infrastruktúrától a kultúrán és oktatáson át a mai termelés meghatározó tagjaiig minden adatot, tényt megtalálhatunk, amely a helyi gazdaságot meghatározza.

Az időzítés is pontos: az M6-os éppen most került átadásra, és ebben az esztendőben Pécs büszkén viselheti az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető és lehetőségeket rejtő címet.
Pécs egykor ipari városként, ha úgy tetszik bányászvárosként vonult a köztudatba, de az itt alapított első magyar egyetem és számos alkotó révén – Janus Pannoniustól Amerigo Tot-ig – mindvégig a kultúra városaként is belénk ívódott.

A régi dicsőség és a mai elvárások ötvöződnek

A fenti mondatokkal csupán látszólag szakadtam el a gazdaság témájától, hiszen a Zsolnay névvel is fémjelzett város hírneve, intézményi háttere, az ipari parkok minősége, az itt fellelhető munkaerőnek a jellemzői – iskolázottsága, műveltsége – mind-mind növelhetik a befektetési hajlandóságot.

Mert a portál célja éppen ez: befektetéseket szerezni a meglévő (és nem ide hazudott) lehetőségekre, az itt található infrastruktúrára – az itt élők érdekében és a befektetővel elkönyvelhető közös hasznára.

Van benne városmarketing rendesen

Akit érdekel a városmarketing, az külön ínyencségként fogja “lapozgatni”, vajon tényleg benne van-e minden, aminek benne kell lennie egy kétnyelvű (magyar és angol) gazdasági honlapban?
(P.S. 2021.08.29. – a magyar nyelvű változatot már nem találni a weben.)

A SEO-val éppen most készültünk el – vagyis 2010-ben a Jóljárok Magazin kiadója, a Bognár Stúdió irányítja a SEO munkálatait -, de annak még “érnie kell” kicsit, hogy a keresőkben Pécsre, Pécs gazdaságára, vagyis a pecseconomy eu-ra találjanak a befektetők. De rá fognak akadni!

Érdekesség, korszerű megközelítések a városmarketingben:

SEO szempontú városmarketing: Pécs, Budapest, Bukarest

Városmarketing Hévízről

Gyógyfürdőzés és a web

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük