Méltánytalan adóztatás Pécsett

Pécsett így adóztatnak

Lejtmenetben Baranya gazdasága | Viszont az adó felfelé ível Pécsett2012.03.29.
A Jóljárok.hu Magazin gyors-jelentése.

Ma este Pécsett, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara épületében mintegy nyolcvan pécsi vállalkozás képviselője jelent meg, hogy tiltakozó gyűlésen fogalmazza meg elégedetlenségét a pécsi önkormányzat adóztatási eljárása ellen és javaslatokat tegyen egy méltányos rend felé vívő úthoz.

Adóztatás Pécsett

A kamarai honlapon olvashatjuk:
“A pécsi adóemelések ügye 2011. októberében kezdődött, amely során a puccsszerűen, a tényleges egyeztetéseket és szakmai konzultációt, valamint hatástanulmányokat nélkülöző adórendeletet 2 nap alatt bevezették.”

Mint az a nyitó képen felmutatott ábrán is látható, a baranyai vállalkozások kilátásai korántsem rózsásak, a várakozások és a gazdasági teljesítmények – eredmények mutatói is erős lejtmenetet löknek a szemlélő elé és továbbra is azt prognosztizálnak, s mint korábban beszámoltunk róla, az adóztatás mértéke és módja felháborodást váltott ki a pécsi vállalkozókból. Ugyanis a pécsi városvezetés érvelése hamis, amikor azt állítja, hogy Pécs eddig gyengén adóztatta vállalkozásait, hiszen Pécs eddig is a negyedik legjobban megadóztatott város volt Magyarországon.

> Pécsett az adóemelés ellen tiltakoznak a vállalkozások

Tiltakozó vállalkozók | Pécs, kamara székház, 2012.03.29.

Tiltakozó vállalkozók Pécsett

   A házigazda szerepében Dr. Sikfői Tamás, a kamara titkára nehéz feladatot vállalt magára, hiszen pártsemleges és kulturált rendezvényt célzott meg, amelyre a város vezetése is meghívást kapott.
A kamara titkára talán azokban a percekben érezhette magát a legkellemetlenebbül, amikor a jelenlévő vállalkozók megtudták, hogy a város részéről senki sem tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével!

Dr. Síkfői Tamás a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára | Tényeket mutat

Dr. Síkfői Tamás, a kamara titkára tényeket és számokat mond

Szitokszó nélküli felháborodás

A tiltakozó gyűlés mégis bölcs módon, szitokszó nélkül zajlott le, számok, diagramok, tényszerű panaszok és javaslatok foglalták el a szikrázó indulatok helyét! A pécsi vállalkozók nem az adót akarják elkerülni, hanem egyenrangú partnerként, a város erejét adó közösségként akarnak tárgyalni a méltányos, arányos és elviselhető adóztatásról.

Itt vagyunk lent | Tábla a tiltakozó pécsi vállalkozók előtt

Itt vagyunk, lent…

A Jóljárok.hu Magazin kiadójának tulajdonosa tagja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának.

“Méltánytalan adóztatás Pécsett” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük