Rákgyógyszer hiány: gőzerővel gondolkoznak

Rák

Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár, Zalában, ahol először fogyott el a rákos betegek kemoterápiáját szolgáló gyógyszer, kijelentette, hogy már gőzerővel gondolkoznak.
A megoldáson.

Egyebek mellett felmerült a hazai gyártás gondolata is – tudósít az MTI az eseményről -, hozzátéve, hogy a szóban forgó gyógyszer világszerte elfogyott.
Szócska, aki a kormánytagok vidéki körútján vesz részt, Nagykanizsán azt is elmondta, hogy valószínűleg a nemzetközi egészségügyi szervezetek is gőzerővel gondolkoznak a hiány megszüntetésén.
Szócska Miklós átkozta az elmúlt esztendőket, mondván, a gyógyszeripar és gyógyszerellátás kikerült a nemzeti érdekkörből.
Az egészségügy átalakítása jól halad az államférfi szerint, a megtakarításokat majd visszaforgatják az egészségügyiek bérébe.
A kormányzati ember szerint az elmúlt esztendőkben lelohadt a bérek mennyisége és az egészségügyi dolgozók motiváltsága is.
De most majd más lesz minden, mert az új Széchenyi Terv, uniós pénzeket is bevonva, 300 milliárd forintnyi fejlesztést valósít meg az egészségügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.