A 2014-es tél hajszínei

Hajszínek

hajszínek télireEzt viseld most!
Öt igazán trendi hajszín a 2014-es télre!
Összegyűjtöttük, mik a téli hónapok legdivatosabb frizurái, milyen színek hódítanak a hajdivat terén.
Most megosztjuk veletek a „must-have” színeket,technikákat és trendeket a közelgő szezonhoz.
Továbbra is sokak választják a világszerte elterjedt festési technikát, amit a nap-szítta, tengerparti hatás jellemez.

Ez az árnyalat, az egészen természetes hatástól, a vadabb, színesebb variációkban is megtalálható. Sok hírességet is rabul ejtett, mint például Olivia Wild-ot, Zoe Saldanat, Lily Collins-t, Mila Kunis-t. Az alábbiakban viszont a top 5 különlegességet írtuk össze.

PLATINA

A népszerűsége még idén nyáron kezdődött, de mostanra a platina hivatalosan is a legmerészebb hajszíne lett az ősznek és a télnek. Kétség kívül, a hajszín domináns, a téli hideghez illő külsőt kölcsönöz viselőjének. Ezt a színt szőkítővel és hidrogénnel érhetjük el. Teljes hajhossz festésével, mindenféle plusz árnyalat és melír nélkül. A szín pontos elérésével teljes kontrasztot ad a merevebb és hidegebb őszi divathoz.
Ha ezt a hajszínt választod, mindennél fontosabb az ápolás és a színmegtartás. Színmegőrző szulfátmentes sampont és balzsamot ajánlunk, az oxidációs folyamatok – azaz a sárga hajszín kialakulása ellen.

TISZTA KAKAÓ

Milyen „mélyre” lehet menni? Ez a kérdés minden barna-szín kedvelőknek, akik ezt választják az őszi listáról. Ellentétben a karamell árnyalatokkal, amik eddig uralták a trendet, most a gazdag, mély és merészen monokróm csokoládébarna a trend. A nyár folyamán károsodott hajra alkalmazzunk sötét melírt, ezzel egyúttal extra fényt csempészhetünk a hajnak.

RÉZ KORONA

Tisztázzuk. Most nem a sötét aranybarna és nem a bíborvörös-árnyalatról beszélünk. A vörös haj, ami az ősz hangulatával párosul – csillogó, fényes, tündöklő és élénk.
Azonban nem ajánlott gyenge, igénybevett hajnak. Igen nehéz ezt a tökéletes réz hajkoronát átalakítani egy nyári szőkéből, de nem lehetetlen! Valamint ügyelni kell a tökéletes harmóniára a világosabb bőrszínnel, hogy semmiképp se legyen túl kontrasztos, így elkerüljük, a sápadt arcbőr hatását.

SZOFISZTIKÁLT SZőKE

Elegáns, csillogó, arany…gyönyörű! Így lehetne legjobban körülírni ezt a meleg-szőke árnyalatot, amit sokat látni mostanában a modelleken a legkülönfélébb kifutókon.
A túlzott melírt ebben az esetben el kell felejteni, a lágyabb és gazdagabb szőkére kell fókuszálni. Ezt a „Hollywood”- i színt több- és mélyebb árnyalatok keverésével lehet a legtökéletesebben elérni.
Egyszerre több hatást kelt a világos és sötét tónus. A mélyebb színek miatt jobban érvényesül a szőke. Ez egy igazán sokoldalú és könnyen kezelhető hajszín.

SOMBRE

A tavaly igen népszerű ombre festést mára már háttérbe szorította, a lágyabb verziója, amit a bennfentesek „sombre”- ra kereszteltek. Ez a fokozatos és finomabb átmenettel készített szőke és karamell kombinációja meghódította a fashion week kifutóit. A sötétebb hajtő és teljes átmenettel világosabb hajvégbe torkolló festés, szintén kis karbantartást igényel, így tökéletes a komor, hidegebb időjárásban.
Sajtos Szilvi
Clips Akadémia, Budapest
> Fodrász iskola

***
A Clips Akadémia magazinunkban közzétett korábbi cikkei:
> Egy fodrász élete
Mit tudunk a hajfestésről?
A Clips Fodrász Iskoláról másutt:
> Kócos bejegyzés
És egy kis pécsi fodrászkodás:
> Pécs: a mesterfodrász új szalonja vár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük