Amit egy fodrász táskájának tartalmaznia kell

Egy fodrász táskájában kotorászunk

– EsetFodrász kellékek a fodrász táskábanleg fodrász lennél? Vagy most kaptad meg első munkádat? Íme egy lista, amire feltétlenül szükséged van, ha igazán jól felkészült szakember szeretnél lenni! – olvasom a Clips Nemzetközi Fodrász Iskola színeiben tanácsot adó Sajtos Szilvi sorait.
És arra gondoltam, közreadom írását, mert a hajára komoly gondot fordító nőket is érdekelni fogja ez, nem csak az ifjú fodrászokat.
Olló
Az olló akár a harmadik karod, e nélkül nem tudsz hajat vágni. Érdemes beruházni egy jó darabra, amivel igazán jól tudsz dolgozni. De akármilyet is választasz, egy idő után elkerülhetetlenné válik, hogy újraéleztesd, viszont ezt mindig bízd szakemberre!

Vágófésű
Csakúgy, mint az olló, vágófésűből is fontos megtalálni az igazit. Ezek igazán eltérőek lehetnek, sűrűbb vagy ritkább fogúak, műanyag vagy fém. Az ára viszont nem annyira megterhelő, mint egy ollónak, így érdemes kísérletezni, amíg rá nem akadunk a megfelelőre.

Kefe
Az, hogy ki, melyik kefével szeret dolgozni, az személyenként eltérő lehet. A bontó fésűvel könnyű természetes hatást elérni, azonban sokan a lapkefére esküsznek. Ezeken kívül természetesen szükséged van körkefére, legalább három méretben.

Hajszárító
Előfordulhat, hogy a szalon, ahol majd dolgozol, vagy az iskola, ahol tanulsz, szerződésben áll egy gyártóval, ami azt jelenti, hogy meghatározott az, hogy milyen hajszárítót kell használnod. Ha azonban lehetőséged van saját választásra, akkor figyelni kell a súlyára, a hő- és sebességszabályozására, a kábel hosszára és a fúvókákra.

Hajformázó
Akár egyenest, göndört, vagy laza hullámos frizurát készítünk, szükségünk van rá. Amikor ki kell választanod a megfelelő eszközt, fontos a hőfokszabályzást és a kialakítható frizura lehetőségeit szem előtt tartani.

Csipesz
Nem számít, hogy milyen frizurát készítesz, csipeszre minden esetben szükséged van. Praktikusabb a műanyagot választani, kiváltképp, ha meleg hőfokon szárítasz.

Vizező
Ha a haj gyorsan szárad, szükséges lehet utána vizezni. Erre tökéletes egy pár fújás egy vizezőből. Beszerezni könnyű, szinte bármilyen üzletben lehet kapni ehhez alkalmas palackot.

Nyakszirt kefe
Nagyon kellemetlen lehet a vendégeknek, ha az apró hajszálak a bőrön maradnak, ezért eltávolításukról mindig gondoskodjunk!
Végül, de nem utolsó sorban, ügyeljünk az ápolt megjelenésre, ne hagyjuk otthon mosolyunkat sem és mindig legyünk kedvesek vendégeinkhez!

Ahonnan a hír érkezett:

> Fodrász tanfolyam

Fodrászatról még:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük