A foci EB-én jönnek a belgák

Jönnek! Jönnek a belgák!

Emlékszel még, amikor Szepesi ijedten üvöltötte a mikrofonjába: – Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok!És tényleg jöttek, gólokat rúgtak, mi pedig nem jutottunk ki a nem is tudom hová, mert az utóbbi évtizedekben annyi helyre nem jutottunk ki, hogy a ki nem jutás eseményeit rendesen összekeverem.És most, 2016 június 26-án, vasárnap jönnek a belgák!Ezt persze nem Szepesi mondja ijedten, hanem én, és én nem mikrofonba mondom ezt a belgás szöveget, ráadásul nincs is ijedtség a hangomban.

Ám a legeslegnagyobb különbség mégiscsak az, hogy a tét nem valamiféle kijutás, hiszen már kint vagyunk a tornán.

Dzsudzsák, a szürke mackós Király Gábor meg a szép gólos Gera Zoltán

Alighanem fölösleges volna elmondanom az utat, amellyel a belgákig jutottunk, hiszen a háromnegyed ország nagyon is jól tudja, csupán a rend kedvéért: először az osztrákok kaptak tőlünk egy zakót, aztán döntetlent játszottunk az izlandiakkal, majd a mesebeli 3:3 jött Cristiano Ronaldóékkal.

A marketing dumákat hadd mellőzzem, az olyasféléket, amilyeneket a hivatalos hírekben mondanak, hogy a magyar válogatott CSOPORTELSőKÉNT jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi labdarúgó Európa Bajnoskságon.
Ezt a csoportelsős szöveget azért nem szeretem, mert kísértetiesen hasonlít a mexikói világbajnokság előtt harsogott hivatalos hírek szövegéhez: a magyar válogatott ELSőKÉNT jutott ki a mexikói világbajnokságra. Ez az ELSőKÉNT szöveg már a könyökömön jött ki, és a szöveg fájó értelmetlenségére az oroszok hat góllal világítottak rá.
Úgyhogy felejtsük is el gyorsan ezt a CSOPORTELSőKÉNT szöveget. Mondjunk inkább csak annyit: Dzsudzsák, a szürke mackós Király Gábor, a szép góljával kitűnt Gera Zoltán új csatába indul az Európa Bajnokságon.

A foci mögött persze mindig felsejlik a politika. Ám most nagy az egyetértés az örömben, az elszántság, hogy amennyire lehet, politikamentesen drukkoljunk mindannyian a válogatottnak. Hiszen jönnek a belgák!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük