Mit tudunk a hajfestésről?

Ön festi a haját?

Hajfestés: tippek a Clips Fodrász IskolátólVörös, szőke, barna, lila, vagy kék – számtalan tippet, blogbejegyzést, fórumhozzászólást találhatunk az otthoni hajfestés témájában, ahol arra buzdítják a nőket, hogy otthon fessék be a hajukat. Sajnos ezeknek a tanácsoknak a 90%-a félrevezető, vagy csak félinformáció, aminek következtében katasztrofális is lehet a végeredmény.

Azonban ha megfogadjátok a tanácsainkat, ez teljes mértékben elkerülhető.
Kezdjük ott, hogy otthon egyáltalán nem lenne szabad hajat festeni, főleg dobozos festékkel. Ez a művelet bizony igényli a fodrász jelenlétét, hozzáértő szakember tudását. A hajfestés procedúrája bizony komoly szakmai felkészültséget követel meg. Ezt sokan nem veszik tudomásul, vagy sajnálják rá a pénzt, esetleg szeretnek otthon kísérletezgetni.

Csábító trükkök a fodrásziparban

A gyártók által forgalmazott dobozos hajfestékek összetevői sokban különböznek a professzionális, kellékesnél vásárolt festékektől.
Mindent trükköt és szlogent bevetnek, hogy a vevőket befolyásolják. Ombre, melír, hamvasítás, ősz haj 100%-os befedése – csábító ígéretek, egyszerűnek tűnő otthoni folyamat, ami után csillogó, fényes hajkorona az eredmény. Csakhogy ez egyáltalán nem igaz. A hajszálakat nagyban károsítja, töredezni és hullani kezd általában 1-2 héttel a festés után.
Vajon megéri?

Szerintünk nem.

A hajfestés a fodrász dolga

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy a hajfestést bízd fodrászra.
Mit kell figyelembe vennie a fodrásznak a festés megkezdése előtt?
Először is, hogy mit szeretne a vendég, és a vágya kompatibilis-e a hajával, meg lehet-e valósítani. Milyen a kiindulási szín, sötétíteni, vagy világosítani kell-e. Fontos tudnunk, hogy mikor volt utoljára festve, és milyen termékkel, valamint otthon-e, vagy szakember készítette el. Elemezzük gondosan a székünkbe beülő ember haját, hogy mennyire roncsolódott. Válasszuk ki együtt a színt, tudjuk meg, hogy volt-e már pl. szőkítve valaha, mert ez nagyban befolyásolhatja a végeredményt. Minél több információt tudunk, annál jobb. Az is előfordulhat, hogy valakinek allergiája van, viszketni kezdhet a fejbőre a festéktől, nekik az ammóniamentes hajfestéket javasoljuk.
A legrosszabb, ami történhet, az vagy a kék, vagy a narancssárga hajszín, vagy a vendég hajának teljes leégetése.
Menjünk tehát megbízható, jó fodrászhoz, akit már többen ajánlottak, így biztosabban elkerülhető a katasztrófa.

A tipp forrása a Clips Nemzetközi Fodrász Iskola

***
Témánkba vág:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük