Ha fodrász szeretnél lenni – pláne, ha mester fokon

A fodrásznak jól megy dolga?

Fodrászat mesterfokon - Palotai Olivér fotójaMunka a szépségiparban  avagy fodrász szeretnék lenni!
De hogyan lehetek az?
Titkok ismerőitől, a szépségipar egyes táltosaitól igyekeztünk választ keresni a fenti a kérdésre. Erre az eredményre jutottunk:
Sok-sok felmerülő kérdés és félinformáció kering az interneten, hogy milyen oktatást kaphatunk a különböző fodrásziskolákban, és milyen esélyekkel lehet ma Magyarországon elhelyezkedni az iskolából kikerülve.
Érdemes személyesen ellátogatni a kiszemelt helyekre, mert az internetes képek sokszor csalókák, és az ember könnyen a ’80-as évekbe tévedhet a véletlen időutazás folytán, mert rengeteg tanműhelyben nincsenek biztosítva a modern felszerelések és a környezet is hagy maga után kívánni valót.
A lakhely és az iskola közötti távolság ne feltétlenül befolyásolja a döntéseket, hiszen sokan külföldről járnak tanulni egy-egy neves oktatóhoz! Persze valakit nehezen érint a korai kelés és a sok vonatozás. Mindenki maga döntheti el – mi a fontosabb?

Na, de mikor fogok meggazdagodni és híres fodrásszá lenni?

Sajnos a tanulói évek nem a meggazdagodásról fognak szólni.
Tandíj szinte mindenhol van, és saját eszközök is szükségesek a kényelmes gyakorláshoz. A befektetett energia és pénz viszont megtérül, ha a tanuló már iskolai évei alatt be tud kerülni egy szalonba gyakorlatra. A minőségi képzéseknek általában magas az ára is, de a folyamatos fejlődés érdekében anyagi áldozatot kell hozni.

Fontos szempont az is, hogy az iskola biztosít-e továbbképzéseket a vizsga után, segít-e a munkavállalásban akár belföldön, vagy külföldön.
Korántsem lényegtelen szempont a kitűnő munkán túl: van-e annyi kommunikációs képességed, hogy megfogd az egyszeri vendéget, hogy visszajáró vendég és egyben a “propagandistád” legyen belőle?
Ha úgy érzed, meg van benned a képesség, a kitartás, és a szakmai alázat a fodrászat iránt, mindenképp járd az utat, amit kijelöltél, mert itt csak szorgalommal és sok-sok gyakorlással lehet érvényesülni. Kevés zseni van, aki ezeket megúszva sztárfodrásszá vált pár hónap alatt.
*****
Mondunk egy fodrász oktatási helyszínt Budapesten: > Clips
Témába vág:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük