Gyöngypress hírek

Gyöngyre fel

Gyöngyök - gyöngyfűzés cseh gyöngybőlBemutatjuk új hírszolgáltató partnerünket, a Gyöngypresst!
Íme, az első két hír tőlük.
Leszakadt az emelet mert megdőlt a gyöngyfűzés világrekordja!
Csehországban, a ser és az üveggyöngy fellegvárában megdőlt a gyöngyfűzés világrekordja.
A 26 éves Mirca Hruzickova nyolc éve egyfolytában fűzi a szebbnél szebb karkötőket,  nyakláncokat és kizárólag a hazájában csiszolt gyöngyöket használ.

Négy környékbeli üveggyár termelésének nagy részét a fiatal hölgy otthonába szállítja, aki rendületlenül készíti csodás alkotásait.
Múlt héten azonban történt egy kis galiba.
Járókelők vették észre, hogy a hölgy hatodik emeleti lakásának ablakán először csak marokszám, majd megáradt folyóként  zuhogott a gyöngyáradat az utcára.
A helyi tűzoltóság és katasztrófa védelem nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Ekkor azonban a sok tonna gyöngytől  Mirca lakása a negyedikre zuhant. Tíz óra megfeszített munka után mindenkit kimenekítettek. Sérülés nem történt, 22 tonna gyöngyöt elszállítottak.
A miniszterelnök javaslatára a  cseh államfő nemsokára Mirca nyakába akasztja a Haza Gyöngyfűzője Tiszti Láncot az Óriás Gyöngykereszttel.
Az ötödik emeleti család, akiknek megsemmisült az otthona, új lakásba költözhetnek. Egy földszintesbe. Ugyanis ők is imádják a gyöngyfűzést.

/GYÖNGYPRESS/

Ausztrália lesz a 2014-es  foci vb győztese!

Legalábbis ezt állítja a világhírű Sörd Björnegard professzor. A svéd tudós szerint az ausztrál csapat tagjai két éve minden edzés előtt és után egy órán keresztül gyöngyöt fűznek. A kis híján Nobel-díjat kapott szakember így összegezte kutatása eredményét:
“A gyöngyfűzés megnyugtatja az idegeket, növeli a koncentrációt, erősíti az immun rendszert, valamint akaraterő és potencia növelő.”
Az ausztrál válogatott pszichiátere készítette fel a játékosokat a gyöngyfűzésre a kiemelkedő teljesítmény érdekében. Az sem jelentett gondot, hogy időközben a csapatból kivált négy játékos, akik gyöngyös boltot nyitottak, illetve profi gyöngyfűzésből élnek.
Ausztrália diplomácia lépéseket helyezett kilátásba Svédországgal szemben.
Még az sem kizárt, hogy az északi országban többé nem lesz kapható ausztrál gyapjúból készített pulóver.
/GYÖNGYPRESS/
Új hírforrásunk a hírek hátteréről bővebben itt ad információt: > Gyöngyök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.