Turista horgászjegy

Horgászat: már kiváltható a turista horgászjegySokan köszöntik örömmel a turista horgászjegy bevezetését hazánkban. Így most már egyesületi tagság és jelentősebb kiadások nélkül is horgászhat – például a szabadsága idején – aki pecázni szeretne Magyarországon!
Így a magán tavi napijegyes horgászok és az állami horgászjeggyel rendelkezők mellé a nyaralók, a turisták is felzárkózhatnak.

Állami turista horgászjegy

A köztudatban “nyaraló horgászengedélyként” elhíresült horgászjegy online is beszerezhető egy horgászati alapok ismeretéről tanúskodó kérdőív kitöltése és 2000 Ft átutalása mellett.
Ha röviden akarjuk összefoglalni a “nyaraló horgászjegy” tudnivalóit, akkor ezt mondhatjuk: az állami turista horgászjegy
– három hónap időtartamra,
– egy bottal, három horoggal történő horgászatra
– az adott horgászvízre érvényes területi engedély kiváltása mellett
– online vagy személyes vizsga és az állami horgászjegy árának befizetésével a mindenkori egyéb horgászatra vonatkozó szabályok betartásával 2014 májusától, mind magyar, mind külföldi személyek számára érvényes.

Ám “nyaraló horgászengedély” néven hiába keres az érdeklődő, a Google nem lel rá az újdonságra. Sőt, turista horgászjegy beütésére sem a hivatalos oldal a nyerő, ezért mutatjuk a helyes utat a hivatalos információk beszerzéséhez:
> Ügyféltájékoztató

Egyébként horgászni jó!
(Személyes plusz)

E sorok írója a messzi távolban rendes állami horgászjeggyel űzte a halakat a BCM horgászegyesület rendes tagjaként Mattyon, Kovácshidán, a Boros-Dráván és a Balatonon okozva riadalmat a pikkelyesek körében.
Az idén újra a zsinegek közé csapva meg is mutatom e sorok írójának tegnapi vacsoráját, a maga fogta (a tetthely az abaligeti horgászt-tó volt) és maga készítette kárász halvacsorát.

Ilyen a horgász halvacsorája

Egyszerű horgász nagyszerű halvacsorája

Elkészítése nem volt olyan bonyolult, mint ahogy Jamie Oliver, a híres brit szakács készíti az ilyesmit, egyszerűen a beirdalt halat megforgattam paprikás lisztben és olajban megsütöttem.
Isteni volt!

Jó,jó, nem volt ez egy nagy hal, de kifogni is, megenni is élvezetes volt 🙂
Magyarországon, velem együtt, háromszázezren vallják olykor ugyanezt.

B.L.

“Turista horgászjegy” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Horgászni jó | Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük