Eredményes új esztendőt, 2011-ben

Szia 2010, üdv 2011

Pécs 2010 december 30.2010 utolsó előtti estéjén sétáltam egyet Pécs belvárosában, elköszöntem a várostól, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és köszöntöttem 2011-et, amelyre már egy másik város maradt, másmilyen, mint amilyen 2009-ben volt. De ugyanez a megállapítás az országra is áll.

A Jóljárok Magazint “lapozgatva” örömmel veszem észre, hogy meghatározó szavai a korszerűséget tükrözik: passzívház, e-számla, e-könyv, szórakoztatóelektronikai eszközök…
Vagyis aligha mondhatja valaki, hogy a Jóljárok.hu tartalmi oldala periférikus volna!

A blog.joljarok.hu már egy másik műfaj, a blog karcosságával rajzolta ezt az évet – és az új médiatörvény ez ügyben számunkra bizonytalanságot is szül: a névvel írt blog hogyan vállalhatja a komplex, személyes blog műfaji követelmenyeit úgy, hogy a médiahatóság ne sújtson le rá?! Mennyi erőnk lesz öncenzúra nélkül tartani elveinket – ám közben gazdasági érdekeinket is megőrizni?!

Pécs, 2011, Jóljárok.hu | BUÉK, boldog új évet

Az év utolsó napján média ügyben a Tilos rádió elleni vizsgálat a téma: angol nyelven, amerikai szlengben, trágárságot tartalmazó zeneszám miatt. A kedves médiahatóság táblázatban sorolja, az utóbbi 10 évben milyen magas számban adtak ki felsőfokú angol nyelvvizsga bizonyítványt a magyar hatóságok. Szándéka, hogy bizonyítsa: sokan értették a Tilos adásában az angol szöveget. Arra viszont nem gondolt a bölcs hatóság, hogy a számsorok azt ordítják, hogy akkor nem igaz, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányok tönkretették az oktatást. Milyen cingár tönkretétel az, amely nyomán mégiscsak évente százezrek szereznek felsőfokú nyelvvizsgát?
Mi ez a dinamikus fejlődés? – kérdezhetnénk, ha arról lenne szó, amiről szó van.
De másról van szó! Például…

A blogszabadságról

De most inkább nyúljunk a pezsgőspohár után: BUÉK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük